Dačić primio ambasadora Kraljevine Esvatini

23. maj 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas nerezidentnog ambasadora Kraljevine Esvatini u Republici Srbiji, sa sedištem u Briselu, Sibusisivea Mngomezulua koji je u ponedeljak predao akreditive predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ministar Dačić poželeo je ambasadoru uspešnu misiju u Srbiji i izrazio uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i Esvatinija nastaviti da se razvija na obostranu korist.

Ambasador Esvatinija preneo je izraze saučešće kralja Msvatija III, kao i lično, zbog nedavnih tragičnih događaja u Beogradu i izraze saosećanja i solidarnosti sa porodicama nastradalih.

Sagovornici su razmenili mišljenje o stanju bilateralnih odnosa i mogućnostima za njihovo unapređenje. Saglasili su se da ostaju posvećeni kako jačanju bilateralnih odnosa, tako i unapređenju ekonomske saradnje.

Šef srpske diplomatije ponovio je da mu je njegova poseta Kraljevini Esvatini 2019. ostala u lepom sećanju i da se nada da će ponovo biti u prilici da je poseti. Zahvalio je esvatinskom ambasadoru na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Ambasador Mngomezuluu zahvalio je ministru Dačiću na pomoći koju je Vlada Srbije uputila njegovoj državi tokom pandemije izazvane Kovidom 19.