Честитка министра Селаковића министру Лаврову поводом Дана Русије

12. јун 2021.
Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић честитао је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову национални празник Дан Русије, упутивши му најбоље жеље за напредак и благостање народа пријатељске Руске Федерације.

Селаковић је изразио уверење да је недавни сусрет са министром иностраних послова Руске Федерације дао снажан допринос даљем јачању традиционалних пријатељских веза наше две земље, као и унапређењу свестране српско-руске сарадње.

"Користим и ову прилику да изразим велику захвалност Руској Федерацији и Вама лично, на принципијелној подршци очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије и напорима да се питање Косова и Метохије реши мирним путем, кроз дијалог, у интересу очувања стабилности читавог региона", наводи се у честитки министра Селаковића. 

Шеф српске дипломатије истакао је и да Србија високо цени благовремену и свесрдну помоћ коју Руска Федерација пружа нашој земљи у борби против Ковида-19, што, како је констатовао, потврђује постојаност братске солидарности, која је традиционално присутна у односима наших народа и држава.