Čestitka ministra Selakovića ministru Lavrovu povodom Dana Rusije

12. jun 2021.
Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković čestitao je šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu nacionalni praznik Dan Rusije, uputivši mu najbolje želje za napredak i blagostanje naroda prijateljske Ruske Federacije.

Selaković je izrazio uverenje da je nedavni susret sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije dao snažan doprinos daljem jačanju tradicionalnih prijateljskih veza naše dve zemlje, kao i unapređenju svestrane srpsko-ruske saradnje.

"Koristim i ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji i Vama lično, na principijelnoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i naporima da se pitanje Kosova i Metohije reši mirnim putem, kroz dijalog, u interesu očuvanja stabilnosti čitavog regiona", navodi se u čestitki ministra Selakovića. 

Šef srpske diplomatije istakao je i da Srbija visoko ceni blagovremenu i svesrdnu pomoć koju Ruska Federacija pruža našoj zemlji u borbi protiv Kovida-19, što, kako je konstatovao, potvrđuje postojanost bratske solidarnosti, koja je tradicionalno prisutna u odnosima naših naroda i država.