Селаковић: Протестна нота Хрватске најбесмисленија до сада

13. мар 2021.
Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да је протестна нота Хрватске због претњи хрватској националној мањини на друштвеним мрежама најбесмисленија нота које је примљена до сада.

„То једна од глупљих и бесмисленијих нота које смо до сада примили. А то тврдим основано и то ћу вам и доказати, због тога што је реч о дакле нечијим ставовима, можда претњама, изливима неких ружних осећања људи на друштвеним мрежама и очекује се од органа Републике Србије да их известе шта су урадили тим поводом, да ли су поступали по пријавама које су тим поводом поднете“, рекао је министар.

Док у исто време, истиче шеф српске дипломатије, у званичним средствима информисања суседне Хрватске, пре само неколико дана,  против највиших државних функционера Србије, на првом месту против председника Републике Александра Вучића, али и у једном делу против читавог нашег народа, износиле су се најмонструозније и најбруталније увреде.

Селаковић је нагласио да се председник Вучић, а после и читав наш народ квалификовао као „психопата“, „хушкач“, „екстремно искомплексиран“ и за све то време, указује министар, хрватски органи власти на такво изражавање о шефу једне стране државе ћуте.

„Да би нам после само неколико дана послали протестну ноту у којој траже извештај поводом кривичних пријава које су поднете зато што је на друштвеним мрежама неки несрећник написао нешто ружно против одређених припадника хрватске националне мањине у Србији“, рекао је министар.

Са једне стране, указао је Селаковић, државни органи Србије поступају у складу са законом, штите свачији интегритет и зато свако у Србији може да се осећа сигурним, али, са друге стране, апелује да се не вређа здрав разум.

Шеф српске дипломатије нагласио је да ће на такве ствари Србија увек реаговати, штитећи своје државне и националне интересе и своје достојанство.

 „Само пре неколико дана за председника и грађане Србије рекли сте да су психопате, да су екстремно искомплексирани, да су хушкачи, болесници. И то је вама нормално. И као и много пута пре овога, оћутали смо на глупе провокације које су долазиле са те стране. Сада нећемо да ћутимо, зато што није било довољно што сте нас провоцирали, него нам још упућујете и протестну ноту“, рекао је министар Селаковић.

 

Фото: Танјуг / Тања Валич