Selaković: Protestna nota Hrvatske najbesmislenija do sada

13. mar 2021.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je protestna nota Hrvatske zbog pretnji hrvatskoj nacionalnoj manjini na društvenim mrežama najbesmislenija nota koje je primljena do sada.

„To jedna od glupljih i besmislenijih nota koje smo do sada primili. A to tvrdim osnovano i to ću vam i dokazati, zbog toga što je reč o dakle nečijim stavovima, možda pretnjama, izlivima nekih ružnih osećanja ljudi na društvenim mrežama i očekuje se od organa Republike Srbije da ih izveste šta su uradili tim povodom, da li su postupali po prijavama koje su tim povodom podnete“, rekao je ministar.

Dok u isto vreme, ističe šef srpske diplomatije, u zvaničnim sredstvima informisanja susedne Hrvatske, pre samo nekoliko dana,  protiv najviših državnih funkcionera Srbije, na prvom mestu protiv predsednika Republike Aleksandra Vučića, ali i u jednom delu protiv čitavog našeg naroda, iznosile su se najmonstruoznije i najbrutalnije uvrede.

Selaković je naglasio da se predsednik Vučić, a posle i čitav naš narod kvalifikovao kao „psihopata“, „huškač“, „ekstremno iskompleksiran“ i za sve to vreme, ukazuje ministar, hrvatski organi vlasti na takvo izražavanje o šefu jedne strane države ćute.

„Da bi nam posle samo nekoliko dana poslali protestnu notu u kojoj traže izveštaj povodom krivičnih prijava koje su podnete zato što je na društvenim mrežama neki nesrećnik napisao nešto ružno protiv određenih pripadnika hrvatske nacionalne manjine u Srbiji“, rekao je ministar.

Sa jedne strane, ukazao je Selaković, državni organi Srbije postupaju u skladu sa zakonom, štite svačiji integritet i zato svako u Srbiji može da se oseća sigurnim, ali, sa druge strane, apeluje da se ne vređa zdrav razum.

Šef srpske diplomatije naglasio je da će na takve stvari Srbija uvek reagovati, štiteći svoje državne i nacionalne interese i svoje dostojanstvo.

 „Samo pre nekoliko dana za predsednika i građane Srbije rekli ste da su psihopate, da su ekstremno iskompleksirani, da su huškači, bolesnici. I to je vama normalno. I kao i mnogo puta pre ovoga, oćutali smo na glupe provokacije koje su dolazile sa te strane. Sada nećemo da ćutimo, zato što nije bilo dovoljno što ste nas provocirali, nego nam još upućujete i protestnu notu“, rekao je ministar Selaković.

 

Foto: Tanjug / Tanja Valič