Супруга председника Србије Тамара Вучић састала се са амбасадором Египта

12. окт 2023.
У светлу овогодишњег обележавања важног заједничкој јубилеја - 115. година од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Арапске Републике Египат, супруга председника Републике Србије Тамара Вучић састала се са амбасадором Арапске Републике Египат у Републици Србији Баселом Салахом и његовом супругом госпођом Махом Бараком.

У срдачном и садржајном разговору, супруга председника Републике Србије Тамара Вучић је изразила задовољство због традиционално пријатељских веза српског и египатског народа, које је додатно оснажено историјском посетом председника Арапске Републике Египат Абдел Фатаха ел Сисија Републици Србији, реализоване јула 2022. године.

Пренела је да се, са посебном радошћу, присећа топлог гостопримства које јој је указано током посете Египту прошле године, као и разговора са супругом председника, госпођом Ентисар ел Сиси, са којом је имала прилику да обиђе и културне знаменитости Новог административног града Египта.

Амбасадор Арапске Републике Египат у Републици Србији Басел Салах је изразио задовољство због успешне реализације различитих активности које се одржавају ове године у духу обележавања заједничког дипломатског јубилеја.

Саговорници су се сагласили да су могућности за наставак успешне сарадње бројне, посебно у домену културе и образовања.