Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić sastala se sa ambasadorom Egipta

12. okt 2023.
U svetlu ovogodišnjeg obeležavanja važnog zajedničkoj jubileja - 115. godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Republike Srbije i Arapske Republike Egipat, supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić sastala se sa ambasadorom Arapske Republike Egipat u Republici Srbiji Baselom Salahom i njegovom suprugom gospođom Mahom Barakom.

U srdačnom i sadržajnom razgovoru, supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić je izrazila zadovoljstvo zbog tradicionalno prijateljskih veza srpskog i egipatskog naroda, koje je dodatno osnaženo istorijskom posetom predsednika Arapske Republike Egipat Abdel Fataha el Sisija Republici Srbiji, realizovane jula 2022. godine.

Prenela je da se, sa posebnom radošću, priseća toplog gostoprimstva koje joj je ukazano tokom posete Egiptu prošle godine, kao i razgovora sa suprugom predsednika, gospođom Entisar el Sisi, sa kojom je imala priliku da obiđe i kulturne znamenitosti Novog administrativnog grada Egipta.

Ambasador Arapske Republike Egipat u Republici Srbiji Basel Salah je izrazio zadovoljstvo zbog uspešne realizacije različitih aktivnosti koje se održavaju ove godine u duhu obeležavanja zajedničkog diplomatskog jubileja.

Sagovornici su se saglasili da su mogućnosti za nastavak uspešne saradnje brojne, posebno u domenu kulture i obrazovanja.