Званичан назив
НЕЗАВИСНА ДРЖАВА ПАПУА НОВА ГВИНЕЈА
Државно уређење
Унитарна парламентарна уставна монархија
Главни град
Порт Морсби
Шеф државе
британски суверен ког представља генерални гувернер Роберт Боб Даде (Sir Robert Bob Dadae)
Председник Владе
Џејмс Марапе (James Marape)
Министар спољних послова
Џастин Ткаченко (Justin Tkatchenko)
Датум успостављања билатералних односа
21. мај. 1976. године.

Политички односи

Односи између Републике Србије и Независне Државе Папуе Нове Гвинеје су добри и имају потенцијал за унапређење у различитим областима.
Тадашњи први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије, Ивица Дачић, се срео 4. јуна 2018. у Бриселу са бившим министром иностраних послова Римбинк Патоом.

 

Економски односи

Билатерална економска сарадња Србије и Папуе Нове Гвинеје се одвија кроз робну размену. У 2021. забележен је увоз из Папуе Нове Гвинеје од 380 хиљада евра, у 2020. увоз од око 71 хиљада евра, док је у 2019. износио свега 2 хиљаде евра.

 

Уговорно стање

Споразум између Владе СФРЈ и Владе Папуе Нове Гвинеје о успостављању дипломатских односа на нивоу амбасаде између две државе, потписан 21.5.1976. године

 

Контакти

Амбасада Републике Србије у Канбери покрива Папуа Нову Гвинеју на нерезиденцијалној основи (http://www.canberra.mfa.gov.rs/ ).

Висока комисија Папуа Нове Гвинеје у Лондону покрива Републику Србију на нерезиденцијалној основи (http://pnghighcomm.org.uk/index.php).

Контакт у Министарству спољних послова: Одељење за Азију, Аустралију и Пацифик Тел: +381 11 306 8345 Е-mail:odazap@mfa.rs.