ВИЗНИ РЕЖИМ
 

Дипломатски и службени пасоши: Потребна виза
Обични пасоши и друге путне исправе: Потребна виза
Напомена: За носиоца путног листа  у транзиту дозволу даје Израел.

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈE У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

Држављани Р.Србије не могу да уђу нити да транзитирају преко територије Палестине.
 

УЛАЗАК И ИЗЛАЗАК ИЗ ЗЕМЉЕ

Прелазе ка Западној обали у потпуности контролише Израел, осим у случају импровизованог контролног пункта ка Јерихону, где контролу возила врше припадници палестинских снага безбедности.

Приликом преласка на Западну обалу, готово и да нема контроле путних исправа, која је, с друге стране, појачана приликом повратка у Израел, а коју врши израелска војска.
Гранични прелаз Рафах (једини ван територије Израела) налази се под контролом Египта, који, осим надзора над кретањем људи и роба, једнострано одређује његово радно време и проходност.

Административна питања у вези са боравком на територији Палестине, попут одобрења боравка, у надлежности су Координационог тела Министарства одбране Израела за комуникацију са Палестинском управом.

С обзиром да је за улазак на територију Западне обале надлежан Израел јер се тамо стиже искључиво преко израелске територије, док је за улазак на територију Газе надлежан Египат, Палестина није у могућности да спроводи визну политику према другим државама.

СОЦИЈАЛНИ СПОРАЗУМИ

Није закључен социјални споразум.

Контакти

Приликом боравка у Палестини, за конзуларну помоћ и заштиту можете се обратити Амбасади Републике Србије у Каиру, која на нерезиденцијалној основи покрива Палестину, путем следећег контакт телефона: +202 2736-0691 и електронске адресе: konzul@serbiaeg.com и serbia@serbiaeg.com