VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna do 90 (devedeset) dana
Obični pasoši i druge putne isprave: Viza nije potrebna do 90 (devedeset) dana
Napomena:  

 
 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu da uđu na Barbados. Svi putnici moraju da imaju negativan RT-PCR test, urađen najkasnije 3 dana pre planiranog dolaska na Barbados.
Navedeno važi i za tranzit.
Takođe, 24 sata pre dolaska, putnici moraju popuniti sledeći formular: https://www.travelform.gov.bb/home

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Nosiocima srpskih pasoša nije potrebna viza za boravak do 30 dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Zdravstvena zaštita je bolja nego u ostalim zemljama u regionu. Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, dijareja, Čikungunja i Denga groznica. Putno osiguranje je potrebno.
Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/brb/ 

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Barbados nije bezbednosno opasna zemlja, ali se preporučuje uobičajeni oprez kao npr. izbegavanje neosvetljenih prostora, izbegavanje kupovine nakita i sl. na ulici, preporučuje se šetnja u grupi i sl.

TRANSPORT – Javni prevoz obavlja se autobusima, taksijima i privatnim kombijima koji su uglavnom bezbedni.
Za državljane R. Srbije potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Barbados dolar (BBD)

Kontakti:

Prilikom boravka na Barbadosu za konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. WashingtonD.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Barbados, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org