VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Državljani Republike Srbije mogu ući u Centralnoafričku Republiku uz negativan PCR test ili dokaz o vakcinaciji

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE

Za vize i informacije obratiti se Ambasadi Francuske u Beogradu. Za ulazak u zemlju potrebna je viza i posedovanje zdravstvenog (žutog) kartona o vakcinacijama. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci, što važi i za regulisanje boravka.

SOCIJALNI SPORAZUMI

Nije zaključen socijalni sporazum.
 

KORISNE INFORMACIJE

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Pre polaska na putovanje proveriti aktuelnu zdravstvenu situaciju na veb-sajtu Svetske zdravstvene organizacije (WHO – World Health Organization), Regionalne kancelarije za Afriku: www.afro.who.int/health-topics  .

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Ne preporučuje se putovanje u ovu državu zbog kontinuirane nestabilne vojno-političke situacije, aktivnosti ilegalnih oružanih grupa koje kontrolišu veći deo teritorije zemlje, kao i zbog teškog kriminala. Centralnoafrička Republika predstavlja zdravstveno visoko-rizičnu zemlju. Zbog niskog životnog standarda, loše i nedovoljno organizovane zdravstvene zaštite i prevencije, opasnost od zaraza je visoka.

Kontakti:

Prilikom boravka u Centralnoafričkoj Republici, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Kinšasi (adresa: 112, Avenue de 1 Etoile Gombe, Kinshasa, Kongo, DR), putem sledećih brojeva telefona: +243 97 1594988, +243 99 1045488 i elektronske adrese: serbambakin@gmail.com