VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Nosiocima srpskih pasoša nije potrebna viza za posete do 21 dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/dma/ 
Medicinske ustanove nisu visokog standarda. Hitna pomoć nije široko dostupna. Medicinski troškovi se najčešće plaćaju na licu mesta gotovinom. Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Denga groznica, Čikungunja groznica.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Zemlja se i dalje oporavlja od razornog uragana iz 2017.g., delovi zemlje i dalje nemaju struju i pristup vrućoj vodi. Turisti su uglavnom mete lakih krivičnih dela, preporuka je da se izbegava kretanje nasamo, naročito po loše osvetljenim delovima grada, plažama i slično. Povremeno dolazi i do teških krivičnih dela.

TRANSPORT – Putevi u zemlji su u generalnom veoma lošem stanju. Javni prevoz se zasniva na mini-busevima i taksi prevozu. Saobraćajni zakoni su slabo regulisani. Ulazak u zemlju moguć je brodom ili avionom.
Za državljane R. Srbije potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Istočno karipski dolar (East Caribbean dollar-EC$)

Kontakti:
Prilikom boravka na Dominikiza konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu, SAD (adresa: 2233 Wisconsin Avenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Dominika, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org