VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE                                                                         
U Jemenu je građanski rat i došlo je do dodatnog pogoršavanja političko-bezbednosne situacije. Ovakav razvoj je za posledicu imao povlačenje većine diplomatsko-konzularnih predstavništva iz glavnog grada Sane.
Apelujemo na građane R. Srbije da izbegavaju odlaske u Jemen po bilo kom osnovu.
U slučaju neophodnosti putovanja, potrebno je da se građani R. Srbije jave Ambasadi Republike Srbije u Kuvajtu, koja pokriva Jemen na nerezidentnoj osnovi.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:                                                                                                        

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije u Jemenu vlada epidemija kolere od koje boluje veliki broj lica. Osim kolere, prisutne su i druge zarazne bolesti, koje su posledica nedostatka higijene i nečistoće.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Građanima Republike Srbije se ne preporučuje putovanje u Jemen, a onima koji se odluče na to, savetuje se dodatan oprez i praćenja informacije o bezbednosnoj i zdravstvenoj situaciji.

Kontakti:                                                                                                                                                   
Prilikom boravka u Jemenu, za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Državi Kuvajt (adresa: Bayan, Block No. 13, StreetNo.1, VillaNo.18,Safat13066,P.O.Box20511 KUWAIT), sa sledećim kontakt telefonima: +965 253 75 042; +965 253 75 045 i elektronskim adresama: embrskw@gmail.com; serbkonzkw@gmail.com, koja nerezidencijalno pokriva Jemen.