VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza

 

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19
Državljani Republike Srbije mogu da uđu u Republiku Malavi, kao i svi ostali putnici od 01. juna 2022. Godine, ukoliko su u potpunosti vakcinisani i imaju sertifikat o vakcinaciji protiv Covid 19, biće im omogućen ulazak bez PCR testa. Putnici koji nemaju sertifikat o primljenim dozama vakcina za Covid 19 i koji nemaju PCR test, neće moći da uđu u Malavi.

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Vize su potrebne, uključujući i za nosioce putnog lista u tranzitu. Rok važenja pasoša radi putovanja mora biti 6 meseci od dana planiranog ulaska. Dodatno, moraju postojati dve slobodne stranice u pasošu prilikom ulaska u zemlju. Trenutno, za ulazak ili izlazak iz zemlje putem aviona je neophodan negativan PCR test na COVID-19 ili će turisti biti smešteni, o njihovom trošku, u bolničke centre, u trajanju od najmanje 10. dana.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Ne postoji obaveza vakcinacije lica koja dolaze u Malavi osim onih koja dolaze iz regiona sa malarijom ili žutom groznicom, a prema regulativi Svetske zdravstvene organizacije.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Uobičajene mere bezbednosti se podrazumevaju. Krađe su moguće, pa lične stvari – posebno one veće vrednosti, treba dobro čuvati i ne ostavljati u kolima, van čuvanog parkinga, odnosno van vidokruga.

TRANSPORT – Radi upravljanja motornim vozilom, pored nacionalne vozačke dozvole, neophodno je posedovati međunarodnu vozačku dozvolu.

OSTALO – Uvek se treba raspitati o dnevnoj ponudi i izbegavati neproverena mesta.

Kontakti:

Prilikom boravka u Malaviju za konzularnu pomoć i zaštitu možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Pretoriji, Južna Afrika, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Malavi, putem sledećeg kontakt telefona: + 27 (0) 12 460 56 26 i elektronske adrese: info@srbembassy.org.za