Aleksić: Visok procenat vakcinisanih građana Srbiju svrstava među vodeće zemlje Evrope i sveta

19. Apr 2021.
Ambasador Republike Srbije u Rimu Goran Aleksić približio je italijanskoj publici strateške procene i napore koji su činjeni u cilju nabavke vakcina i uspešnog sprovođenja kampanje imunizacije stanovništva.

U intervjuu za tink tenk „Il Nodo di Gordio“, ambasador Aleksić istakao je visok procenat vakcinisanih građana, što Srbiju svrstava među vodeće zemlje Evrope i sveta, kao i dostupnost izbora vakcina najvećih svetskih proizvođača i odličnu organizaciju koja je povezana sa efikasnom digitalizacijom.

Ambasador Aleksić ukazao je na spremnost i aktivnosti koje je Srbija preduzela u pružanju pomoći zemljama iz našeg regiona, kako kroz vakcinaciju određenih kategorija stanovništva, tako i kroz brojne donacije cepiva.

Takođe, ambasador je naglasio da su kampanjom imunizacije bile obuhvaćene posebne i ranjive grupe stanovništva, uključujući i migrante. 

Ambasador Aleksić objasnio je da je Srbiji prioritet nacionalna imunizacija i pomoć regionu, kao i da Srbija nije destinacija za „vakcinalni turizam“.