Bradić: Uprkos pandemiji rezultati nisu izostali

26. Feb 2021.
Ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji Goran Bradić rekao je da je uprkos teškim uslovima izazvanim pandemijom, Ambasada Srbije u Švajcarskoj uspela da sačuva zdravlje celokupnog osoblja i njihovih porodica i da u potpunosti odgovori na sve zahteve naših državljana.

Naša ambasada u saradnji sa švajcarskim nadležnim vlastima obezbedila je srpskim državljanima koji su se zatekli u Švajcarskoj tokom zatvaranja granica privremen boravak, a organizovana je i evakuacija više od sedam stotina ljudi autobusom, konvojima, automobilima i avionom, izjavio je ambasador za portal „Serbinfo“ (Serbinfo.ch).

„Takođe, od aprila do juna prošle godine, organizovan je i transport tri respiratora, kao i pripadajućih rezervnih komponenti“, kazao je Bradić.

Rezultati rada nisu izostali ni kada je reč o razvoju srpske privrede, rekao je Bradić i naglasio da o tome govori činjenica da su u vreme pandemije dve švajcarske firme investirale u Srbiju.

Govoreći o borbi protiv pandemije, ambasador Bradić istakao je da su u našoj zemlji u rekordnom roku izgrađene dve nove bolnice, a da je još i pre virusa korona obnovljen značajan broj zdravstvenih ustanova.

„Srbija je dobro upravljala krizom od prvog dana, što se najbolje može objasniti upoređivanjem visine budžeta za zdravstvo, bruto domaćeg proizvoda i drugih bitnih parametara. U borbi sa pandemijom postigli smo izvanredne rezultate“, naglasio je Bradić.

Zahvaljujući pravovremenom reagovanju državnog rukovodstva Srbija se nalazi na evropskom i svetskom vrhu, kada je reč o vakcinaciji i revakcinaciji, podvukao je ambasador govoreći o pohvalama upućenim Srbiji od strane stranih državnika i inostranih medija.

„Svi smo bili svedoci određenog egoizma pojedinih država na početku pandemije, ali i velike solidarnosti nekih zemalja – mi smo prve isporuke zaštine opreme dobili iz Kine, potom iz Norveške, zatim iz Rusije, a onda su stigli avioni iz EU zahvaljujući odličnim kontaktima predsednika Vučića, angažovanju stručnih timova oko premijerke Brnabić, ministra zdravlja Lončara i drugih“, naglasio je ambasador.

Bradić je rekao da je ponosan kao srpski diplomata na sve postignute rezultate, kao i da je uveren u ponos srpskih državljana gde god da oni žive.