Brazilska televizija o poljoprivrednim potencijalima Srbije

19. Apr 2021.
Na brazilskoj televiziji „AgroMais“ u okviru emisije „Kampo Diplomatiko“ emitovan je poseban program o potencijalima ulaganja u Srbiju u oblasti poljoprivrede, kao i opštim uslovima poslovanja u Srbiji, sa ciljem privlačenja brazilskih investicija i unapređenja trgovinskih odnosa Srbije i Brazila.

U polučasovnom razgovoru na brazilskoj televiziji, otpravnik poslova u Ambasadi Republike Srbije u Brazilu Jelena Blažević naglasila je da uprkos pandemiji u Srbiji vlada povoljna klima za investicije i produbljivanje trgovinske saradnje.

Blažević je istakla značaj uloge poljoprivrede u srpskoj ekonomiji, govoreći o uslovima uvoza i izvoza i trgovinskim odnosima Srbije i Brazila.

Takođe, Blažević je ukazala na aktivnosti Vlade Republike Srbije, u smislu privlačenja stranih investicija, kao i na olakšice za domaće proizvođače, istakavši ekonomski rast Srbije u godini pandemije.

Posebno ineresovanje istaknuto je u vezi sa organskom proizvodnjom u Srbiji, mogućnostima izvoza srpskih proizvoda u Brazil, a Srbija je okarakterisana kao veoma povoljna destinacija za ulaganje sa ciljem daljeg izvoza na treća tržišta.