Bukurešt: Sastanak ambasadora Tomaševića sa prodekankom Fakulteta za žurnalistiku i komunikologiju

23. maj 2023.
U Ambasadi Republike Srbije u Rumuniji održan je sastanak ambasadora Tomaševića sa prodekankom Fakulteta za žurnalistiku i komunikologiju Univerziteta u Bukureštu Rominom Suruđiu, na kom je razgovarano o različitim temama od obostranog interesa, kao i o mogućnostima za uspostavljanje saradnje između srpskih i rumunskih fakulteta koji se bave digitalnim medijima, komunikologijom i novinarstvom.

Ambasador Tomašević je istakao značaj uspostavljanja kulturne i naučne saradnje srodnih srpskih fakulteta i instituta sa Fakultetom žurnalistike i komunikologije, koja će doprineti boljoj povezanosti saradnika i studenata, gde je kao posebno važno istakao formiranje programa za razmenu studenata.

Istovremeno, razmotreni su i različiti zajednički projekti i aktivnosti, među kojima i buduće učešće srpskih profesora i istraživača na Međunarodnoj konferenciji „Komunikacija u vremenima (poli)krize i digitalnih disruptivnih transformacija”, u organizaciji bukureštanskog Fakulteta novinarstva i komunikologije.

Pored toga, predloženo je i da se na jesen na Fakultetu i u Ambasadi organizuju događaji koji bi za cilj imali razmenu iskustava i praksi srpskih novinara sa predstavnicima Fakulteta i studenata.