Đurić sa glavnim direktorom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD

30. Apr 2021.
Ambasador Republike Srbije u SAD Marko Đurić razgovarao je sa  glavnim direktorom za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost SAD Amandom Slout, o bilateralnoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Povodom prvih sto dana administracije predsednika Džozefa Bajdena, ambasador Đurić preneo je Amandi Slout čestitke najvišeg rukovodstva Srbije na ostvarenim uspesima u oblasti ekonomije i u procesu vakcinacije, saopštila je sinoć Ambasada Srbije u SAD.

U tom smislu, istakao je želju Srbije da se pozitivan ekonomski trenutak u SAD zajedničkim snagama upotrebi za dalje jačanje bilateralnih odnosa, utemeljenih na kontinuiranom uvećanju trgovinske razmene i direktnih investicija.

Đurić je ukazao na to da Srbija visoko ceni američku podršku na njenom putu evrointegracija, kao i da je snažan impuls SAD tom procesu od velikog značaja.

Dodao je da je američki impuls neophodan i prištinskoj strani kada je reč o sprovođenju postignutih sporazuma u svim formatima, s obzirom na to da se Priština suviše često oglušava o pozive međunarodnih, pa i američkih zvaničnika na odgovoran pristup i nastavlja da deluje u suprotnosti sa svakim dogovorom.

Đurić je zaključio da je Srbija ohrabrena posvećenošću aktuelne administracije dogovorima iz Vašingtona, kao i da će nastaviti da pokazuje da je ozbiljan i kredibilan partner kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu.

 

Izvor: Tanjug