Japanski Istraživački institut za zastave i himne sveta organizovao „Srpsko veče“

29. Apr 2021.
Otpravnik poslova u Ambasadi Republike Srbije u Japanu Ivana Golubović Duboka prisustvovala je događaju „Srpsko veče“, koji je organizovao japanski Istraživački institut za zastave i himne sveta.

Otpravnik poslova Ivana Golubović Duboka obratila se auditorijumu, zahvalivši organizatorima na prilici da se publici u Japanu prezentuje unikatnost Srbije.

Tom prilikom, Golubović Duboka pozvala je sve učesnike, da po otvaranju granica posete Republiku Srbiju i uvere se u njene lepote, bogato kulturno i istorijsko nasleđe, kao i čuveno gostoprimstvo stanovnika Srbije.

Direktor organizacije Tadamasa Fukiura održao je prezentaciju o Srbiji, pruživši osnovne informacije, uz objašnjenja zastava i grba Srbije, sa pratećim fotografijama znamenitosti, po kojima je Srbija poznata.

U muzičkom delu programa, sopran Masako Šindo, uz pratnju pijaniste i violiniste, izvela je srpsku himnu „Bože pravde“ i „Tamo daleko“, a u nastavku programa izvedena je i muzička tema iz filma „Petrijin venac“ i „Slovenski marš“ Čajkovskog.

Tokom večeri, u ambijentu dekorisanom tradicionalnim srpskim motivima i bojama srpske trobojke, služena su tradicionalna srpska jela.

Japanski Istraživački institut za zastave i himne sveta bavi se promocijom nacionalnih simbola, afirmacijom povezivanja ljudi kroz upoznavanje turističkih atrakcija, prirodnih lepota, istorijskih znamenitosti, umetnosti i gastronomije stranih država.