Luanda: Ambasador Perišić sa ministrom inostranih poslova Angole

06. sep 2023.
Ambasador Republike Srbije u Angoli Miloš Perišić sastao se ministrom inostranih poslova Republike Angole Tete Antonijom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju saradnje između dve zemlje.

Ambasador Perišić je obavestio ministra Antonija da je Vlada Srbije imenovala prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića za predsednika Mešovite komisije za saradnju sa Republikom Angolom i izrazio očekivanje da će se u narednom periodu održati njeno zasedanje. Ambasador  je obavestio sagovornika i o izboru grada Beograda za domaćina Svetske izložbe EKSPO 2027 ukazavši da je Republika Srbija već otpočela sa pripremama za organizaciju navedenog događaja.

Ministar Tete Antonijo je uputio čestitke Republici Srbiji na postignutom uspehu izrazivši nadu da će njegova zemlja učestvovati na EKSPO 2027. On je preneo da je i Angola zainteresovana za što skorije održavanje zasedanja Mešovite Komisije imajući u vidu prijateljske odnose i potencijale koji postoje u raznim oblastima.

Angolski šef diplomatije je ukazao da je njegova zemlja otvorena za investicije iz Republike Srbije i pozvao srpske firme da u što većem broju posete Angolu i uvere se o mogućnosti i pogodnosti koje nude stranim investitorima.