Obeležavanje Dana Afrike i Dan prijateljstva sa narodima Afrike

24. maj 2024.
Ministar spoljnih poslova Marko Đurić i ambasador Kraljevine Maroka u Srbiji, kao doajen Grupe ambasadora afričkih zemalja i šefova misija u Beogradu, Nj.E. Mohamed Amin Belhaž, otvoriće sutra, 24. maja, u 12 časova, svečanu ceremoniju obeležavanja Dana Afrike i Dana prijateljstva sa narodima Afrike.

Svečano obeležavanje biće održano u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2 (istočni ulaz za predstavnike medija). 
 

Dan Afrike obeležava se 25. maja, u znak sećanja na dan kada su šefovi 32 nezavisne države afričkog kontinenta u Adis Abebi potpisali povelju kojom je stvorena prva organizacija nezavisnih afričkih država – Organizacija afričkog jedinstva, koja je prerasla u organizaciju Afrička unija. Republika Srbija od 2017. godine zvanično obeležava 25. maj kao Dan prijateljstva sa narodima Afrike. 

Molimo sve predstavnike medija, koji žele da isprate događaj, da svoje akreditacije (ime i prezime, naziv redakcija i broj lične karte), pošalju najkasnije do sutra, 24. maja, do 9 časova na elektronsku poštu press@mfa.rs. Potrebno je da predstavnici medija budu u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2 (istočni ulaz za predstavnike medija), najkasnije do 11.45 časova.