Političke konsultacije Kraljevine Bahrein i Republike Srbije

06. Apr 2021.
Prve političke konsultacije Republike Srbije i Kraljevine Bahrein održane su danas u Beogradu.

Predstavnici ministarstava spoljnih poslova Srbije i Bahreina razmenili su mišljenja o konkretnim koracima koje je potrebno preduzeti u narednom periodu u cilju produbljivanja ekonomskih i političkih odnosa. 

Posebna pažnja poklonjena je konkretnim projektima i podršci koju dve zemlje mogu jedna drugoj da pruže u međunarodnim organizacijama i institucijama.

Konstatovano je da istorijska poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Bahreinu u martu ove godine i poseta visoke delegacije Kraljevine Bahrein Srbiji nepunih mesec dana posle toga svedoče o snažnoj opredeljenosti za razvoj najbližih partnerskih i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Konsultacije su realizovane u sklopu posete predstavnika kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost šeika Nasera bin Hamada bin Isa Al Kalife, koji boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Delegaciju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije predvodio je pomoćnik ministra za bilateralnu saradnju ambasador Vladimir Marić, dok je delegaciju Kraljevine Bahrein predvodio podsekretar za političke poslove u Ministarstvu spoljnih poslova te države šeik Abdula Ahmed Abdula Hamad Al Kalifa.