Selaković se sastao sa ministrom rada Gvajane

13. okt 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ministrom rada Gvajane Džozefom Hamiltonom, čija delegacija je u Beogradu učestvovala na skupu povodom 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Ministar Selaković je zahvalio na učešću predstavnika Gvajane na komemorativnom sastanku PNZ, i naglasio da je Beograd tokom dvodnevne konferencije bio centar sveta i da veliki odziv članica pokreta, posmatrača i specijalnih gostiju svedoči o poštovanju koje uživa taj pokret.

Šef srpske diplomatije je naveo da su diplomatski odnosi nekadašnje SFRJ i Gvajane bili razvijeni 80-ih godina 20. veka, naročito u PNZ, ali i ocenio da je danas potreban veći angažman na jačanju političkog dijaloga Srbije i te latinoameričke zemlje radi utvrđivanja oblasti saradnje od uzajamnog interesa. Uputio je i poziv svom kolegi, ministru spoljnih poslova Gvajane, da poseti Srbiju i izrazio spremnost da poseti Gvajanu.

Ministar Selaković je informisao gosta iz Gvajane i o ekonomskim uspesima Srbije, kao i o mogućnostima za proširenje privredne saradnje.