Selaković: Srbija Jermeniju doživljava kao prijateljsku zemlju

02. Apr 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Jermenije koji našu zemlju pokriva iz Praga Ašotom Hovakimianom.

Tom prilikom, šef srpske diplomatije istakao je da je Srbija čvrsto opredeljena za jačanje i produbljivanje bilateralnih odnosa sa Jermenijom, kao veoma bliskom i prijateljskom državom. 

Srbija je zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i svestrane saradnje sa Jerevanom na svim nivoima, rekao je ministar.

Takođe, Selaković je rekao da naša zemlja ceremoniju svečanog otvaranja Ambasade u Jerevanu, koja će, kako veruje, biti realizovana po poboljšanju epidemiološke situacije, sagledava kao korak koji će učvrstiti naše tradicionalno dobre i bliske odnose i dodatno doprineti unapređenju postojećih i uspostavljanju novih ekonomskih veza sa Jermenijom.

Ministar Selaković je izrazio očekivanje da će i Jermenija u dogledno vreme otvoriti Ambasadu u Srbiji, što će, uveren je, olakšati komunikaciju i dati snažan dodatni podsticaj našim bilateralnim odnosima. 

Selaković je istakao da izuzetno ceni principijelan i dosledan stav Jermenije o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti naše južne pokrajine, odnosno činjenicu da jermenska strana ima razumevanje za stavove Srbije i da pruža podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje.