Čestitka ministra Selakovića novom šefu diplomatije Španije     

12. jul 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku ministru spoljnih poslova, Evropske unije i saradnje Kraljevine Španije Hose Manuelu Alvaresu Buenu povodom imenovanja na tu funkciju.

U čestitki je istaknuto da tradicionalno bliski i prijateljski odnosi između Srbije i Španije predstavljaju čvrstu osnovu za intenziviranje sveukupnih odnosa, ali i da će se zajedničkim zalaganjem ministara, na osnovama poverenja i uzajamnog uvažavanja, nastaviti sa produbljivanjem  iskrenog prijateljstva na dobrobit i u interesu država i naroda. 

"Visoko cenimo Vašu podršku u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Dozvolite mi da naglasim da je naša zemlja čvrsto posvećena podršci teritorijalnoj celovitosti Španije", ističe se u čestitki i dodaje da Srbija visoko ceni  podršku Španije u procesu evropskih integracija, kao i spremnost da sa nama podeli iskustva iz ovog procesa. 

"Uz iskrene želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje njenog naroda, i u uverenju da ćemo u predstojećem periodu imati priliku da se lično upoznamo i razmenimo mišljenja o svim pitanjima od obostranog interesa, primite, Vaša ekselencijo, izraze mog posebnog uvažavanja", zaključuje se u čestitki šefa srpske diplomatije.