Kozarev sa predstavnicima „Feloušip fondacije“: „Molitveni doručak“ prilika da se ojačaju prijateljstva

20. maj 2024.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Dušan Kozarev sastao se danas sa predstavnicima „Feloušip fondacije“ Vanom Vongom i Rejmondom Šmitom, organizatorima tradicionalnog „Molitvenog doručka“ u Vašingtonu.

Kozarev je delegaciji poželeo dobrodošlicu u Beograd i ukazao da Republika Srbija, posredstvom svoje ambasade u Vašingtonu, uzima aktivno učešće u tom jedinstvenom skupu, kao što je „Molitveni doručak“. Naveo je da je to dobra prilika da se održe korisni sastanci, kao i ostvare nova neposredna poznanstva, uzimajući u obzir da predstavlja forum političkih, društvenih i poslovnih lidera na neformalnoj osnovi.

Predstavnici fondacije zahvalili su na prijateljskom prijemu u Ministarstvu, ukazavši da su već otpočele pripreme za naredni „Molitveni doručak“, imajući u vidu da je planiran širi i nešto drugačiji koncept održavanja. Ukazali su da ovaj događaj za cilj ima građenje prijateljstva „pod jednim krovom“, i uspostavljanje međusobnog poverenja, kako bi se brže i lakše rešavali problemi, bez obzira gde se oni nalazili.

Sagovornici su se saglasili da je u ovim izazovnim vremenima, kada se ceo svet nalazi pred raznim iskušenjima, očuvanje mira i stabilnosti postalo globalni prioritet. Upravo je „Molitveni doručak“, kako su istakli sagovornici, način da se prošire i ojačaju prijateljstva, kako bi se prevazišle razlike, što će dovesti do bolje i prosperitetnije budućnosti za sve strane.