Partnerstvo i saradnja sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta

19. nov 2021.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je sa Svetlanom Judinom, regionalnom savetnicom za Aziju Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, i šeficom regionalne kancelarije MKCK u Beogradu Jelenom Stijačić.

Ministar je poručio da je dosadašnja saradnja Srbije i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta veoma pozitivna, izrazivši uverenje će se trend partnerstva i nastaviti.

Preneo je da je Srbija podržava MKCK u svim oblastima rada u našoj zemlji i drugim regionima, posebno pozdravivši činjenicu da je iz Ženeve u Beograd, proteklih godina, izmešten administrativno-tehnički centar MKCK, kao i to što se u glavnom gradu Srbije uspostavlja regionalni centar za aktivnosti u Evroaziji.

Ministar je istakao da je uloga MKCK na ovom prostoru veoma značajna,  s obzirom da smo još uvek smo suočeni sa rešavanjem pitanja nestalih osoba.

Takođe, Selaković je zahvalio MKCK na pomoći koju pruža izbeglicama i migrantima u Srbiji, kao i na pomoći protiv prirodnih katastrofa, posebno podsetivši na upućenu pomoć tokom poplava 2014. godine.