PPV i MSP Dačić sa ambasadorom Ruande

23. maj 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas nerezidentnog ambasadora Republike Ruande u Republici Srbiji, sa sedištem u Moskvi, general-pukovnika Franka Mušjoa Kamanzija, koji je u ponedeljak predao akreditive predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Ambasadoru je ministar Dačić uputio srdačnu i iskrenu dobrodošlicu, sa najboljim željama za uspešan i prijatan boravak u Srbiji. Iskazao je zadovoljstvo njegovim prisustvom na Komemorativnom skupu Pokreta nesvrstanih zemalja. Takođe, izrazio je i očekivanje da će sada, kada je i zvanično akreditovan u Srbiji, biti u prilici da češće posećuje našu zemlju.

Obe strane su istakle da Srbiju i Ruandu vezuje tradicionalno prijateljstvo i saradnja, nastali u ključnim trenucima borbe u okviru Pokreta nesvrstanih. Zajednički je ocenjeno da će se politički dijalog dveju zemalja intenzivirati. Istaknuta je zajednička opredeljenost da se u predstojećem periodu razvija sveukupna bilateralna saradnja.

Šef srpske diplomatije zahvalio je na  principijelnoj i doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti Srbije, koju Ruanda potvrđuje istrajavanjem na čvrstom stavu o nepriznavanju „Kosova”.