Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić sa ambasadorom Japana

05. feb 2024.
Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić sastala se sa ambasadorom Japana u Republici Srbiji Akirom Imamurom

Tokom razgovora supruge predsednika Republike Srbije Tamare Vučić sa ambasadorom Japana u Republici Srbiji Akirom Imamurom, obostrano je naglašeno da geografska udaljenost naše dve zemlje nikada nije predstavljala prepreku za izgradnju i negovanje prijateljstva i obostrano korisne saradnje.

Sa naše strane je istaknuto da su srpski i japanski narod bili jedni uz druge i u teškim trenucima, što je posebno važna dimenzija naših prijateljskih odnosa dugih više od 140 godina.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo što su japanski investitori prepoznali prednosti poslovanja u Republici Srbiji, te da postoji obostrani interes za dalje investiranje renomiranih japanskih kompanija na srpskom tržištu u brojnim oblastima.

Ambasador Akira Imamura je podsetio da je japanski grad Osaka domaćin prestižne manifestacije EHRO 2025 i izrazio nadu da će se Republika Srbija predstaviti svetskoj javnosti na najbolji mogući način, posebno u svetlu priprema Beograda za domaćina Svetske izložbe EHRO 2027.

Obostrano je konstatovano da Srbi i Japanci neguju veliko međusobno poštovanje i interes za upoznavanje kulture i tradicije dve zemlje, te da postoji spremnost da nastavimo da organizujemo prigodne manifestacije u obe države,  u cilju promocije bogate tradicije i potencijala naših zemalja.