Селаковић се уписао у књигу жалости поводом смрти председника УАЕ

18. мај 2022.
Министар спољних послова Србије Никола Селаковић уписао се данас у књигу жалости отвореној поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата и владара Абу Дабија шеика Халифа бин Заједа Ал Нахјана.

„Шеик Халифа бин Зајед Ал Нахјан био је искрен пријатељ српског народа. У време његове владавине наше две земље значајно су унапредиле билатералне односе и успоставиле оквире за даљи развој свеукупне сарадње“, уписао је министар Селаковић.

Шеф српске дипломатије  навео је да ће шеик бити упамћен као владар који је увек био са својим народом, као и да ће се памтити по многобројним иницијативама, нарочито иницијативама за заштиту животне средине, али и по оснивању Фондације  Халифа бих Зајед Ал Нахјан 2007. године, преко које је пружена помоћ за више од седамдесет земаља.

„Сигуран сам да ће УАЕ наставити путем просперитета, који је утабан  од стране оца нације шеика Заједа бин Султана Ал Нахјана и његовог сина шеика Халифа бин Заједа Ал Нахјана“, уписао је Селаковић  и подвукао да  Србија саосећа у болу и тузи са пријатељским народом УАЕ.

Књига жалости отворена је у  Амбасади Уједињених Арапских Емирата, а министра Селаковића је дочекао амбасадор Мубарак Ал Дахери.