Selaković se upisao u knjigu žalosti povodom smrti predsednika UAE

18. maj 2022.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković upisao se danas u knjigu žalosti otvorenoj povodom smrti predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Abu Dabija šeika Halifa bin Zajeda Al Nahjana.

„Šeik Halifa bin Zajed Al Nahjan bio je iskren prijatelj srpskog naroda. U vreme njegove vladavine naše dve zemlje značajno su unapredile bilateralne odnose i uspostavile okvire za dalji razvoj sveukupne saradnje“, upisao je ministar Selaković.

Šef srpske diplomatije  naveo je da će šeik biti upamćen kao vladar koji je uvek bio sa svojim narodom, kao i da će se pamtiti po mnogobrojnim inicijativama, naročito inicijativama za zaštitu životne sredine, ali i po osnivanju Fondacije  Halifa bih Zajed Al Nahjan 2007. godine, preko koje je pružena pomoć za više od sedamdeset zemalja.

„Siguran sam da će UAE nastaviti putem prosperiteta, koji je utaban  od strane oca nacije šeika Zajeda bin Sultana Al Nahjana i njegovog sina šeika Halifa bin Zajeda Al Nahjana“, upisao je Selaković  i podvukao da  Srbija saoseća u bolu i tuzi sa prijateljskim narodom UAE.

Knjiga žalosti otvorena je u  Ambasadi Ujedinjenih Arapskih Emirata, a ministra Selakovića je dočekao ambasador Mubarak Al Daheri.