VIZNI REŽIM
 

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena:  Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Nosiocima srpskih pasoša je potrebna viza.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Aktuelnu informaciju o zdravstvenoj situaciji u ovoj zemlji možete naći na sajtu Svetske zdravstvene organizacije https://www.who.int/countries/guy/ 
Medicinske ustanove kao i medicinska nega su veoma niskih standarda. Hitna pomoć je uglavnom nedostupna i nije opremljena za pružanje potrebne nege. Posebno se skreće pažnja na prisustvo sledećih zdravstvenih problema: Zika virus, Denga groznica, Čikungunja groznica.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Visoko rizično područje, turisti su neretko mete krivičnih dela.

TRANSPORT – Javni prevoz se zasniva na mini-busevima i taksi prevozu. Mini-busevi su često učesnici smrtonosnih nezgoda, dok se korisnici taksija upozoravaju na učestale pljačke. Ulazak u zemlju moguć je brodom, avionom i suvozemnim putem.
Za srpske državljane potrebno je da uz srpsku vozačku dozvolu izvade i lokalnu, privremenu. Ona se izdaje na zahtev i na osnovu strane vozačke dozvole. Vozi se levom stranom.

OSTALO – Valuta: Gvajanski dolar ( Guyanesedollar- GYD)

Kontakti:
Prilikom boravka u Gvajani, za konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Vašington SAD (adresa: 2233 WisconsinAvenue, Suite 410 N.W. Washington D.C. 20007, USA), koja na radnoj osnovi pokriva Gvajanu, putem sledećeg kontakt telefona: +1 (202) 332-0333 i elektronske adrese: info@serbiaembusa.org ili consular@serbiaembusa.org