VIZNI REŽIM

Diplomatski pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana od datuma ulaska
Službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana od datuma ulaska
Obični pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu nije neophodna viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Za boravak do 90 dana, viza nije neophodna državljanima R. Srbije. U slučaju da je potrebno regulisati boravak duži od 90 dana po osnovu spajanja porodice, zapošljavanja, školovanja i sl, neophodno je obratiti se Ambasadi Republike Kirgizije u Moskvi koja nerezidencijalno pokriva R. Srbiju.

Strani državljani koji u Kirgisku Republiku ulaze/izlaze iz pravca Tadžikistana u svrhu turističkog boravka, u obavezi su da se u roku  od  3 do 5 dana prijave Sektoru za turizam pri Ministarstvu ekonomije i trgovine Kirgiske Republike, preko turističkih agencija na linkove: www.discoverykyrgyzstan.org i www.visitsilkroad.org.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Ne traži se posebna vakcinacija prilikom ulaska.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Bezbednosna situacija u Kirgistanu je relativno stabilna.

TRANSPORT – Glavni aerodrom je „Manas"u Biškeku. Redovne linije postoje sa Moskvom, Istanbulom, Dušanbeom, Taškentom. Putevi su u lošem stanju.

OSTALO – Nacionalna valuta je som(KGS). Plaćanje se vrši u gotovini, a na pojedinim mestima je moguće vršiti plaćanje i kreditnim karticama.
Smeštaj u hotelima je relativno dobar. U Biškeku postoje hoteli iz poznatih lanaca svetskih hotela. Dnevni trošak turista u proseku od 50 do 100 USD.
U Moskvi postoji Ambasada Republike Kirgizije za direktnre kontakte (+7 499 230-11-17, mejl: kgembassy.ru@mfa.gov.kg).

Kontakti:
Prilikom boravka u R. Kirgiziji, za konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Moskvi, Ruska Federacija, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Republiku Kirgiziju, putem kontakt telefona: +7495-988-66-45 i elektronske adrese: ambasada.moskva@mfa.rs; konzularno.moskva@mfa.rs