Predsednik Republike Kipar odlikovao ambasadora Marka Blagojevića

01. avg 2022.
Ambasadoru Srbije na Kipru Marku Blagojeviću danas je u Nikoziji uručeno odlikovanje Velikog komandanta reda Makarija Trećeg, jedno od najviših odlikovanja Republike Kipar.

Orden i Ukaz o odlikovanju, u ime predsednika Kipra Nikosa Anastasijadisa, uručila je predsednica Predstavničkog doma Anita Dimitriju, u prisustvu ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića, koji je u zvaničnoj poseti Kipru.

Dimitriju je ovom prilikom istakla je orden dodeljen za napore ambasadora Blagojevića u promovisanju i unapređenju prijateljstva između dve zemlje i naroda.

"Od svog dolaska 2017. godine, ambasador Blagojević neumoran je u nastojanjima da se produbi bilateralna saradnju na svim poljima, ali i razumevanje između naših dveju zemalja", naglasila je Dimitriju, napomenuvši da je ambasador pouzdan prijatelj i partner svih sagovornika, kako u Vladi i Parlamentu, tako i poslovnoj zajednici i društvu.

"Čast je i zadovoljstvo raditi s njim, a ova nagrada se dodeljuje kao priznanje za sve pomenute napore i zalaganja", zaključila je Dimitriju.

Ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević istakao je su poslednji najveći uspesi i bliskost između dve zemlje i naroda, pre svega, postignuti velikim prijateljstvom i radom dva predsednika i dva ministra spoljnih poslova u zaštiti državnih interesa Srbije i Kipra koje se suočavaju sa veoma sličnim izazovima.

"Današnji dan je kruna mog dosadašnjeg profesionalnog angažmana i svega što je do sada postignuto u odnosu dve zemlje", rekao je ambasador Blagojević, dodavši da se Kipar pokazao kao najpouzdaniji saveznik Srbije u zaštiti njenih najvažnijih interesa.

"Čast mi je što sam odlikovan od predsednika Republike Kipar, što obavljam ovu dužnost u zemlji koja nas podržava i ne popušta pod stalnim pritiscima sa kojima je suočena kada je interes naše zemlje u pitanju. Trudio sam se i nastaviću da posvećeno radim u interesu naše zemlje i naroda, ali i Republike Kipar u kojoj je naš narod voljen i prihvaćen kao svoj na svome", zaključio je ambasador Blagojević.