Selaković razgovarao sa ambasadorom Argentine

21. jun 2022.
Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas sa ambasadorom Argentine Osvaldom Narsisom Marsikom.

Selaković je poručio da Srbija pridaje veliki značaj odnosima sa Argentinom, koja je, kako je naveo, naš važan partner u regionu Latinske Amerike i sa kojom imamo visok nivo političkih odnosa.

U tom kontekstu, preneo je da je naša zemlja zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga sa Argentinom, istakavši naš interes za realizaciju posete ministra inostranih poslova Santjaga Kafiere Srbiji.

Ministar je sa zadovoljstvom ukazao da odnose dve zemlje karakteriše međusobno razumevanje i podrška u ostvarivanju ključnih prioriteta države, kako u odnosu na sva pitanja bilateralne saradnje, tako i na planu multilateralne saradnje.

Posebno je naglasio da je važna spona naših odnosa upravo obostrano, principijelno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

I ovom prilikom, Selaković je zahvalio na principijelnoj poziciji Argentine u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“ i na podršci koju pruža stavovima  Srbije u međunarodnim organizacijama.

Šef srpske diplomatije kazao je i da fokus naše ukupne saradnje treba staviti na osnaživanje ekonomskih odnosa i povećanje trgovinske razmene.