Ministar Selaković pozvao građane na obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

15. sep 2021.
Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave praznik koji je simbol i slobode i nacionalnog jedinstva, ali i simbol neodustajanja našeg naroda od borbe za sebe i svoju slobodu.

Ministar Selaković je na Televiziji Kurir pozvao građane da na Savskom trgu kod spomenika Stefanu Nemanji prisustvuju današnjem obeležavanju praznika na kome se očekuje oko hiljadu učesnika u programu.

Napomenuo je da su svi učesnici programa vakcinisani i pozvao građane da sa zaštitnim maskama prisustvuju centralnoj manifestaciji na Savskom trgu i da istaknu srpsku zastavu.

Poručio je da danas slavimo pretke, ali i ponosno gradimo potomstvo, i da Srbija obeležavanjem današnjeg dana nikoga ne vređa.

„Danas slavimo našu Srbiju, koja je bila u stanju da privuče najviše stranih direktnih investicija i koja će ovu godinu okončati kao najbolja zemlja po ekonomskim rezultatima“, rekao je šef diplomatije.

Naveo je da je, uvek kad slavimo naše pobede, kada smo sa našim sportistima i svojim najmilijima, kada se veselimo, uvek tu i srpska trobojka.

„Naša zastava je simbol srpskog jedinstva, a današnji dan je poseban u našoj istoriji“, rekao je ministar Selaković i naveo da imamo razloga da slavimo.

Na pitanje o izjavi hrvatskog predsednika Zorana Milanovića u kojoj je komentarisao poziv predsednika Aleksandra Vučića Srbima da istaknu zastavu Srbije, ministar Selaković je naveo da se na tom primeru vidi kako nastaju lažne vesti.

„Čuli smo od predsednika susedne države osudu poziva našeg predsednika da Srbi istaknu trobojku. Ako pogledate nekoliko meseci unazad, Aleksandar Vučić nije nigde poslao takvu poruku. A šta i da je predsednik poslao poruku? Šta tu nekoga vređa, da li je to upereno protiv nekoga? Nije. Da li zemlje na severu Evrope koje ističu svoje zastave vređaju nekoga“, naveo je šef diplomatije.

Podvukao je da u Srbiji žive mnoge nacionalne manjine i da svaka od njih ima pravo da ističe svoje simbole.

Na pitanje o tome da je nekadašnji predsednički kandidat opozicije Saša Janković razotkrio plan za rušenje Aleksandra Vučića, ministar Selaković je naveo da se, s jedne strane, pokazalo da je Vučić bio u pravu kada je o tome govorio.

„Kada imate predsednika kao što je Aleksandar Vučić,  čoveka koji ima dva ozbiljna saveznika, građane i rezultate rada, i kada suočeni sa ta dva njegova saveznika nikada ne možete političkim sredstvima u političkoj borbi da ga srušite, onda se služite svim i svačim“, rekao je ministar Selaković.

Poručio je da je Srbija država u kojoj se vlast bira na izborima i naveo da su građani glasali za Vučića.

Ministar Selaković je rekao da je jaka Srbija koja suvereno i nezavisno donosi svoje odluke Srbija Aleksandra Vučića, a da nekima takva Srbija ne odgovara.

 

 

 

Foto: Kurir televizija