VIZNI REŽIM

Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Obični pasoši i druge putne isprave: Potrebna viza
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza

 

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLjE
Državljanima R. Srbije, za sve vrste putnih isprava, potrebna je viza za ulazak u zemlju koja se dobija u diplomatsko - konzularnim predstavništvima Tadžikistana u inostranstvu. Za detaljnije informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Tadžikistana u Moskvi.

SOCIJALNI SPORAZUMI
Nije zaključen socijalni sporazum.

KORISNE INFORMACIJE:

ZDRAVSTVENA SITUACIJA – Ne traži se posebna vakcinacija prilikom ulaska.

BEZBEDNOSNA SITUACIJA – Političko-bezbednosna situacija u Tadžikistanu je u znatnoj meri stabilna, s tim da potencijalni destabilizirajući faktor predstavljaju radikalne islamističke grupe koje su, za sada, pod kontrolom. S obzirom na postojanje određenog stepena kriminala prema stranim turistima, preporučuju se mere opreza.

TRANSPORT – Glavni aerodrom je u Dušanbeu. Postoji svakodnevna veza sa Moskvom, kao i letovi oko tri puta nedeljno sa Alma Atom, Novosibirskom, Biškekom, Samarom, Sankt-peterburgom, Nju Delhijem, Istanbulom i Teheranom. Putevi nisu u najboljem stanju.

OSTALO – Nacionalna valuta je somoni(TJS).
U Moskvi postoji Ambasada Republike Tadžikistan za direktne kontakte ( +7 495 690-41-86).

Kontakti:
Prilikom boravka u Tadžikistanu, za konzularnu pomoć i zaštitu, možete se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Moskvi, Ruska Federacija, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Tadžikistan, putem kontakt telefona: +7495-988-66-45 i elektronske adrese: ambasada.moskva@mfa.rskonzularno.moskva@mfa.rs