PPV i MSP Dačić prisustvovao inauguraciji turskog predsednika Erdogana

03. jun 2023.
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas inauguraciji turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

„Inauguraciji je prisustvovao veliki broj zvanica na različitim nivoima, od šefova država i vlada do ministara spoljnih poslova i predsednika parlamenata. Naravno, ovo je sve u cilju razvoja naših bilateralnih odnosa, koji se inače sa Turskom razvijaju u dobrom smeru. U tom smislu, očekujemo da i u sledećem mandatu predsednika Erdogana naši odnosi budu bolji na svim nivoima, od političkog nivoa, pa do ekonomskih, kulturnih, turističkih i svih drugih veza koje mi razvijamo uspešno u poslednjim decenijama,“ izjavio je šef srpske diplomatije.

Ministar Dačić iskoristio je priliku i za susrete i razgovore sa nizom svojih kolega. Među brojnim svetskim zvaničnicima koji su prisustvovali ceremoniji u Ankari bili su generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, predsednik Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin, mađarski premijer Viktor Orban, predsednik Venecuele Nikolas Maduro, šefovi velikog broja država iz Afrike, sa Bliskog Istoka i iz Azije.

„Sve u svemu, ovo je bio značajan dan za našu državu, zbog toga što smo bili prisutni na mestu gde se okupio veliki broj svetskih zvaničnika,“ zaključio je Dačić.